HTML

Wien

reklám

Friss topikok

Linkblog

Felmentették a konzervatív segéd püspököt

2009.03.02. 23:45 theprett

A pápa hivatalosan is fölmentette tisztségéből Gerhard Maria Wagnert, akit január végén a linzi egyházmegye segédpüspökévé nevezett ki - derül ki a Vatikán hétfőn kiadott közleményéből.

A rendkívül konzervatívnak számító Wagner korábban a windischgarsteni plébániahivatal élén állt. Január végén történt előléptetése, amelynek során XVI. Benedek figyelmen kívül hagyta az osztrák püspöki kar ajánlásait, széles körű tiltakozást váltott ki. Ausztria-szerte több százan léptek ki a katolikus egyházból.

Ennek hatására Wagner február közepén önként lemondott a segédpüspöki méltóságról. Christoph Schönborn bíboros, Bécs érseke nem sokkal később tudatta, hogy a Vatikánban elfogadták Wagner bejelentését.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wien24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr95976644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása